Kaburgacı Cabbar Usta, Bir Adana Markası

Kaburgacı Cabbar 1958 yılından beri Adana, Karşıyaka Sanayi Sitesi içerisindeki yerinde et severlere hizmet veriyor. Cabbar ustanın alametifarikası kuzu kaburgayı çöp şiş şeklinde servis ediyor olması. Haftanın 6 günü sabah erken saatlerden itibaren öğleden sonraya kadar bu lezzetli çöp şişlerin tadına bakabilirsiniz.

Sinan Karaöz, “Dedemden devraldığımız değerlerle hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Biz bir esnaf lokantası değiliz. Türkiye’nin her yerinden kıyma (Adana Kebap) ve kaburga yemek isteyenler bize geliyor.”

Dede Mehmet Karaöz’den, Baba Cabbar Karaöz’e ve şimdi Torun Sinan Karaöz’e aktarılmış bir değer, “Kaburgacı Cabbar Usta”. 3 kuşaktır Adana’da değişmeyen adresinde, değişmeyen eşsiz lezzetleriyle Tüm Türkiye’den misafirlerini ağırlıyor.

Adana, Yüreğir İlçesi’nde bulunan Karşıyaka Sanayi Sitesi’nde, 20 adımı geçmeyecek küçük mekanında büyük lezzetler sunuyor. Turistlerin yanı sıra Türkiye’nin ünlüleri dahi kaburgayı bu mekanda yiyiyor. İdo Tatlıses’ten Öykü Çelik’e, Derya Alabora’dan Menderes Sabancılar’a kadar pek çok ünlüyü Kaburgacı Cabbar’da ağırladıklarını söyleyen Sinan Karaöz, “Kaburga ile kıyma yapıyoruz. 1958 yılında Dedem Mehmet Ağa’nın kurduğu düzeni sürdürüyoruz. Mekanımızı büyütmek ya da başka bir yere taşımak gibi bir niyetimiz şimdilik yok.” dedi.

Kaburgacı Cabbar isminin konulma hikayesini ve işletmelerinin diğer mekanlardan farkını sorduğumuz Karaöz, “Babam Cabbar, 11 kız çocuğunun peşine doğan tek erkek çocukmuş. 1977’lerde babam büyüyünce, dedem onu yanına işi öğretmek için almış. Cabbar git-gel derken, dükkanın ismi “Kaburgacı Cabbar olarak kalmış.

Bizim lezzetimizdeki farka gelince; Doğu Anadolu Bölgesi’nde yetişen erkek kuzuları tercih ediyoruz. Erzurum, Ağrı, Urfa’dan etlerimiz geliyor. Ayrıca Van’ın meşhur bir koyun türü vardır: Van Beyazı. Onu da getirtiyoruz.

Koyun ve kuzularımız geldiğinde kendi kasabımızda kesimimizi yapıyor ve etlerimizi ayırıyoruz. Kaburga için koyunun seklemlerini ayırıyoruz ve butunu alıyoruz. 1 buttan ortalama 125gr. yağlı kara (Antep yöresinde küşneme denir) çıkar. Biz bu özel bölümleri kaburgamızda kullanıyoruz. Bu nedenle, etimiz lezzetli.

Dedem sabaha karşı 04.00’de dükkanını açar; öğlen 12.00 gibi kapatır, benim günlük rızkım bu’ dermiş. Biz de 08.00’de açıp 17.00’de kapatıyoruz. Biz de aynı değerlerle işimizi yürütüyoruz. Bence farkımız bu!” dedi.